Ingrediënten:

Eiwit: kipfilet

Groenten: rode kool, 1-2 knoflooktenen, 1cm gember, 2 bosuitjes,

Fruit: rijpe mango

 

Verder: sojasaus (1-2 el), currykruiden (1 el), olie (1-2 el), roomboter (1 el), peper & zout

 

Bereiding:

  1. snij de knoflook, de gember, de bosuitjes en de mango fijn
  2. meng in een kom de sojasaus met de olie, 2 el water, de helft van de mango en peper
  3. verhit 1/2 el roomboter in een wok en roerbak de kipfilet met peper & zout 5 min. op middelhoog vuur
  4. haal de kip uit de wok, verhit 1/2 el roomboter en fruit de knoflook en gember 1 minuut
  5. voeg de curry toe en bak 30 sec mee
  6. voeg de rode kool toe, voeg 3-4 el water toe, dek de pan af en laat de rode kool 6 minuten garen
  7. voeg de kip en het grootste deel van de bosui bij de rode kool en roerbak 1 minuut op hoog vuur
  8. roer de saus erdoor , bestrooi naar smaak met peper & zout en verhit nog 1 minuut
  9. schep het gerecht op je bord, verdeel de overige mango en garneer met de  laatste bosui

TIP: Voor de overige gezinsleden kun je gekookte noedels apart serveren!