Ons lichaam heeft dagelijks eiwitten nodig, liefst verdeeld over 3 maaltijden. De tofu in dit recept ketjap tofu in een roerbakschotel, is van nature rijk aan eiwitten. Tofu wordt gemaakt van sojabonen en is 100 procent plantaardig. De sojabonen worden geweekt en gepureerd tot een dikke massa, die wordt gekookt tot de sojamelk gaat klonteren. Deze klonten worden vervolgens in blokken gedrukt; hoe stevig de tofu is, hangt af van hoeveel vocht er uit wordt geperst.

Eiwitten zijn de bouwstenen van elke lichaamscel en zijn voor bijna alle functies in ons lichaam nodig. Zij zorgen voor het behoud en de groei van je spieren en ze zijn nodig om botweefsel op te bouwen. Op die manier blijven onze botten in de juiste conditie!

Soja is

  • 100% plantaardig
  • Een bron van calcium, vitamines en mineralen
  • Licht verteerbaar, want van nature lactose vrij
  • Glutenvrij
  • Arm aan verzadigd vet
  • Bron van hoogwaardige eiwitten
Bron: https://www.alpro.com/nl/plantaardig/over-soja

Ingrediënten:

• 100 g tofu
• 1 el olie
• 2 el ketjap (suikervrij)
• 1 klein teentje knoflook
• ½ rode paprika
• 150 g peultjes
• 50 g taugé

tofu wokschotel

Bereiding:

1. Snij de tofu in blokjes en marineer in de olie gemengd met de ketjap en de knoflook

2. Snijd de paprika in stukken

3. Bak in een wok de tofu in de marinade 2 minuten

4. Voeg de peultjes en paprika toe en bak 6 minuten mee

5. Voeg tot slot de taugé toe en breng op smaak met zout en peper

>> de groenten in dit recept kun je variëren met keuzes uit jouw lijst

Dit recept voor ketjap tofu in een roerbakschotel is lekker, is vega én helpt je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplanvan Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!