Ingrediënten:

Eiwitten: bijv. mager varkensvlees

Groenten: bijv. sjalotten, paprika, courgette

Verder: 1 teentje knoflook – 1/2 thl (gedroogde) tijm – 1/4 thl (gedroogde) rozemarijn –   zwarte peper&zout – 2 eetls groentebouillon – 4 laurier blaadjes

Bereiding:

  1. snipper de knoflook en meng met peper& zout, groentebouillon, tijm en rozemarijn
  2. snijd het vlees in blokjes en wrijf het in met deze marinade; laat dit 2 uur afgedekt intrekken
  3. snijd de paprika’s in kwarten, halveer de sjalotten en snijd de courgette in plakken
  4. haal het vlees uit de marinade en rijg afwisselend de stukjes vlees met groenten en de laurierblaadjes op spiesjes en bestrijk alles met de marinade
  5. gril de kebabspiesjes ongeveer 20 minuten

 

.