Behoefte aan zout: eet een kabeljauw salade

Wanneer je lichaam hard werkt door bijvoorbeeld sport, door stress of zelfs door de hele dag in airconditioning te zitten, verliest je lichaam extra zout. Je krijgt enorme trek in patat, in hamburgers en ander fastfood. Fastfood is een snelle manier om zout op te nemen. Maar met zo’n ongezonde snack krijg je veel meer binnen dan je nodig hebt. Hierdoor vernauwen je bloedvaten, stijgt je bloeddruk en krijg je veel te veel calorieën binnen.
Een gezond alternatief is vis. Vis bevat veel natrium, bijvoorbeeld deze kabeljauw salade

Ingrediënten:

Eiwit: Kabeljauwfilet

Groenten: Kropsla

Verder: half laurierblaadje, rozemarijn en andere kruiden naar smaak toevoegen

kabeljauw

Bereidingswijze:

1. Leg de kabeljauw met een laurierblaadje en wat rozemarijn naar smaak in een stoommandje en stoom de kabeljauw gaar

2. Snij de sla in dunne reepjes en verdeel over een bord

3. Als de kabeljauw gaar is, haal je de vis uit elkaar met een vork

4. Verdeel de stukjes kabeljauw over de salade en maak op smaak met peper&zout

TIP:

>> gebruik in plaats van kropsla een andere groene groente, zoals spinazie en paardenbloemblaadjes of een mix hiervan

>>  gebruik een eetlepel appelazijn of verse citroensap voor op de salade en de kabeljauw

Deze kabeljauw salade zorgt voor een natuurlijke aanvulling van je lichaamszouten én helpt je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!