Het recept ‘kabeljauw met witlof en kerrie’ vind je terug in mijn e-book: 100+ challenge.
Kabeljauw is een heerlijke witvis, die ook nog eens heel veel jodium bevat, wat het afvallen ondersteunt.
Jodium in kabeljauw met witlof en kerrie
- jodium helpt je bij het afvallen
- je schildklier heeft jodium nodig om schildklierhormonen te produceren uit jodium en tyrosine:
- jodium en tyrosine zijn nodig voor de groei en ontwikkeling van spieren
- jodium en tyrosine spelen een rol bij het energieverbruik en de verbranding van vetten
- een jodiumtekort kan ook insulineresistentie en diabetes type 2 beïnvloeden
- je lichaam produceert geen jodium, dus we moeten jodium vooral uit voeding halen: wilde vette vis, zoals sardines, ansjovis, zalm en witvis
- en dan met name kabeljauw. Kabeljauw zwemt rijkelijk in de Noordzee en is vrijwel altijd wild omdat deze niet gekweekt wordt. Hoewel er in het vlees van deze vis amper omega 3 zit, is het wel zeer rijk aan jodium:
- per 100 gram zit er 110 microgram jodium in! Met een portie kabeljauw zit je dus zo op de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid jodium!

Ingrediënten:
Eiwit: kabeljauwfilet
Groenten: witlof
Verder: 2 tl kerriepoeder, 1½ tl sambal oelek, 4 el olijfolie
Bereiding:
1. Maak de witlof schoon en snijd in de lengte in vieren
2. Breng in een ruime pan met water en zout naar smaak de witlof aan de kook
3. Kook met de deksel half op de pan voor 10 min. en giet af
4. Wrijf de bevroren vis rondom in met 1½ tl kerriepoeder, 1 tl sambal en evt wat zout
5. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak hierin de kabeljauwfilet in ca. 12 min. aan beide kanten lichtbruin en gaar
6. Verdeel de witlof over het bord en schep de moot kabeljauw er op
Tip: lekker met een toefje wortelpuree
Deze kabeljauw met witlof en kerrie is super gezonde voeding én helpt je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!
Let’s get social…