Je kent het vast wel: Hongaarse goulashsoep.
Oorspronkelijk is Hongaarse goulashsoep inderdaad een recept afkomstig uit Hongarije. Er is echter niet één recept voor deze goulashsoep, maar ieder maakt zijn eigen variant, vergelijkbaar met met onze Hollandse snert:-)

Het meest gebruikelijke recept voor de Hongaarse goulashsoep is op basis van rundvlees, maar je kunt zeker ook varkensvlees of kip of zelfs vis gebruiken!

Ingrediënten voor de Hongaarse Goulashsoep:

  • 500 gr rundvlees, bij voorkeur van de schouder
  • 12 uien
  • 1 litrr bouillon
  • 100 gr boter
  • 1 eetl scherpe paprikapoeder
  • ½ thl peper, zout
  • 2 aardappelen
  • 2 groene paprika’s,
  • 4 tomaten
  • ¼ thl knoflookzout
goulashsoep

Bereidingswijze:

  1. Snijd de ui in stukjes en vlees in dobbelsteentjes
  2. Smelt de boter en fruit de ui lichtbruin
  3. Voeg het vlees toe en fruit al roerend 5 min mee
  4. Voeg de paprikapoeder, peper, zout en bouillon toe en laat alles op laag vuur een uur koken
  5. Snijd de aardappelen in blokjes en de paprika’s in reepjes
  6. Ontvel de tomaten, verwijder vocht en zaad en snijd in stukjes
  7. Na 1 uur kooktijd de aardappelen, paprika, knoflookzout en tomaat door de soep roeren en nog 25 min laten koken

Dit recept voor Hongaarse goulashsoep is super lekker, heel gezond én helpt je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!