Havermout met gebakken appeltjes is een warm, voedzaam en lekker recept voor een heel gezond ontbijt én het is sneller klaar dan je denkt. Erg lekker met gebakken kaneelappeltjes erbij. Te weinig tijd om je appeltje te bakken? Havermout met verse aardbeitjes is ook heerlijk én gezond!
Havermout is weer helemaal hip!
Havermout bevat oplosbare vezels, die in de darmen veel vocht opnemen. En tegelijkertijd binden ze ook nog wat cholesterol, galzouten en vetzuren, waardoor je cholesterolgehalte daalt (en dan met name het ongunstige LDL).
Diezelfde oplosbare vezels zwellen lekker op en zo houdt de maag lang een ‘vol’ gevoel.
De koolhydraten in de havermout worden langzaam opgenomen, zodat er geen piek ontstaat in je bloedsuiker en de energie langzaam wordt afgegeven aan het bloed.
Havermout is glutenvrij, levert weinig kcal en bevat veel antioxidanten die je beschermen tegen schade van buitenaf.
Havermoutpap smaakt heerlijk met fruit of wat noten en evt wat lijnzaad(olie)
Havermout met gebakken appeltjes is een gezond recept van Pauline, bekende foodblogger van “Uit Pauline’s keuken”
Ingrediënten:
30 gr havermout, 200 gr melk, 1 appel, kaneel, kosolie

Bereiding:
- Verwarm de melk met de havermout in een steelpan. Laat de pap enkele minuutjes zachtjes koken
- Snij de appel in partjes en bak deze in wat kokosolie aan
- Strooi de kaneel over de appeltjes en bak dit mee
- Doe de warme gebakken appeltjes bij de havermout
Dit recept voor havermout met gebakken appeltjes helpt je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplanvan Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!
Let’s get social…