Heerlijk met dit mooie zomerweer: de bbq aan en grillen maar! Een stukje vlees of vis op de bbq, dat kennen we allemaal wel.
Maar heb je dit al eens geprobeerd: je groenten en fruit grillen op de bbq?
Zo krijg je meteen je groenten en je fruit binnen én het smaakt nog eens lekker ook, probeer het zelf maar eens! Je groenten en fruit grillen op de bbq lukt je vast en zeker met de onderstaande recepten!

Groenten grillen op de bbq

 • Tomaat
  Snij een vleestomaat in dikke plakken van 2 á 3 cm, verdeel er wat olijfolie over, wat peper&zout en grill ze kort aan beide kanten op de bbq.
  Snijd ondertussen plakken mozzarella, leg ze op de gegrilde tomaat en voeg tot slot enkele blaadjes basilicum en wat verse peper toe
 • Groentestokjes:
  Rijg stukjes stevige groenten aan een saté stokje, smeer ze in met olijfolie en leg ze kort op de grill.
  Geschikte groenten zijn tomaatjes, paprika, courgette, champignons, bloemkoolroosjes, uitjes, teentje knoflook …
 • Bloemkool plakken grillen op de bbq
  Snijd van een bloemkool plakken van ongeveer 1 cm dik, smeer de plakken aan weerszijden in met wat olie en peper&zout en laat ze lekker
  grillen op de bbq
groenten grillen bbq

Fruit grillen op de bbq

 • Watermeloen
  Snijd stevige plakken watermeloen (3-4 cm), haal de schil eraf en smeer de plakken in met olie. Grill het fruit op een matig warme bbq (aan de zijkant) en versier de watermeloen eventueel met stukjes feta en wat verse munt
 • Fruit stokjes
  Rijg stevige stukjes fruit aan een saté stokje en laat het fruit grillen op de bbq.
  Geschikt fruit: stukjes appel, druiven, meloen, ananas, aardbei…
 • Gegrilde appel:
  Snijd een appel in plakken van ongeveer 2 cm, smeer de plakken in met wat gesmolten boter en grill ze op de bbq aan 2 kanten bruin, strooi er wat kaneel over en versier met een bolletje ijs!
 • Gebakken banaan
  Maak de schil van de banaan voorzichtig open, smeer de banaan in met een beetje pindakaas en strooi er wat hagelslag over, doe de banaan in de alufolie, laat het fruit grillen op de bbq voor een minuut of 10!

Deze recepten voor groenten en fruit grillen op de bbq helpen je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!