Zo makkelijk, zo praktisch en zo goed smeerbaar… wie kent hem niet de smeerkaas? Vind jij het lekker?
Mijn voorkeur heeft het niet, ik maak liever zelf een gezonde smeerkaas. Ik neem een portie groenten, maak ze fijn en vermeng ze met een zachte kaas naar keuze, evt. wat kruiden toevoegen bijvoorbeeld een teentje knoflook of een stukje rode peper, wat verse gember of lekkere verse kruiden uit mijn kruidentuintje en klaar is mijn groente smeerkaas! Super handig om mee te nemen als lunch of als een lekkere dip op tafel.
Ik heb hieronder drie verschillende voorbeelden van groente smeerkaas voor je:
Paprika smeerkaas:
Ingrediënten:
– 1 (rode) paprika, ½ steel bleekselderij, uitje, zachte kaas (bijv. feta), citroensap, paprika poeder….
Bereiding:
Maak de groenten lekker fijn, meng de kaas erdoor, maak deze groente smeerkaas op smaak met citroensap en paprikapoeder

Tomaten smeerkaas:
Ingrediënten:
Sjalotje, 4 tomaten, 1 eetl olijfolie, ½ eetl tomaten puree, paprikapoeder, zachte kaas (of tofu)
Bereiding:
Snijd het sjalotje fijn en bak het glazig in de olie,
bak de tomaten puree even mee,
Rasp of hak de tomaten grof en voeg ze ook toe,
Tot slot ook de kaas even zacht laten worden.
Prak alles fijn tot een heerlijke groente smeerkaas en kruid op smaak af bijvoorbeeld Italiaanse kruiden
Groene smeerkaas
Ingrediënten:
– 60 gram diepvries spinazie of diepvries boerenkool, 1 groene paprika, 1 teentje knoflook, 1 eetl pijnboompitten, 1 eetlepel olijfolie, pittige (zachte) kaas naar keuze, evt. citroensap
Bereiding:
Laat de diepvriesgroente ontdooien,
snijd de paprika en knoflook in stukjes.
Pureer de groenten met de knoflook, de pijnboompitten, de olie en de kaas fijn.
(Voeg evt. wat olie of water toe om het smeuïger te maken)
Maak de smeerkaas op smaak met wat geraspte citroenschil, een beetje citroensap en peper!
LEKKER OM TE SMEREN OF TE DIPPEN!
Let’s get social…