Door deze groente frietjes kort te blancheren voor ze in de oven gaan, blijven ze lekker knapperig. Na het blancheren gaan de groente frietjes eerst door het eimengsel en daarna door de roggekruim. Dit geeft de groentefriet een knapperig korstje en een heerlijke smaak. Groente frietjes zijn ook nog eens veel gezonder dan patatfrietjes uit het frituurvet!

Bereiding:

Eiwitten: 2 eieren

Groenten: courgette, pastinaak, winterpeen, knolselderij, koolraap

Verder: enkele rogge crackers, 1 tl paprikapoeder, ½ tl knoflookpoeder, ½ tl chilipoeder, ¼ tl nootmuskaat, snufje zeezout, 1 el mosterd (suikervrij)

groenten en fruit

Bereidingswijze:

  1. breng water met een snufje zout aan de kook
  2. snijd de courgette doormidden, haal de zachte binnenkant eruit en snijd de rest in ‘friet’repen
  3. snijd de overige groenten ook in flinke frietjes (kan met frietsnijder!
  4. blancheer de frietjes gedurende zo’n twee minuten in het kokend water, maar houd de courgette even apart. Belangrijk is dat ze een goede ‘bite’ behouden
  5. laat de frietjes op een keukendoek afkoelen en uitlekken
  6. verwarm de oven voor op 200 ºC
  7. klop de eieren los met de mosterd en maak de roggecrackers tot paneerkruim
  8. roer de paprika-, knoflook-, chilipoeder, nootmuskaat en het zout erdoor
  9. schep de frietjes door het ei en vervolgens door het paneerkruim
  10. verdeel de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ongeveer twintig minuten goudbruin
Bron: ‘Lekker gezond’

Deze groente frietjes zijn super lekker en ze helpen je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplanvan Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!