Deze groene soep zit boordevol vezels en vitamines – boordevol gezondheid dus. Maak gerust een extra portie en vries het in. Altijd handig als je eens even weinig tijd hebt…!

Ingrediënten:

Eiwit: gekookte eieren of gerookte kip

Groenten: spinazie, brocolli, courgette

Verder: 1 ui, 2 knoflookteentjes, groentebouillonblokjes, wat kokosolie, evt. chili flakes en/of peper & zout

groene soep

Bereiding:                                                                                                                                 

1. Kook 1,5 liter water en voeg de bouillonblokjes toe

2. Snijd de broccoli en courgette in stukken, snipper de ui en pel de knoflook

3. Verhit een beetje kokosolie,  als de olie heet is, fruit je de ui en de geperste knoflook zo’n 2 minuten tot de ui glazig is

4. Voeg nu de courgette toe en bak deze 3 minuten mee

5. Voeg de bouillon en de broccoli toe en breng aan de kook, laat zo’n 15 minuten op laag vuur koken  (de broccoli moet zacht zijn als je er met een vork in prikt). Voeg nu de spinazie toe en laat 2 minuten meekoken

6. Haal de pan van het vuur en pureer voorzichtig met een staafmixer, breng de soep op smaak met de kruiden

7. Snijd de eieren fijn, schenk de soep in kommen en verdeel de eitjes of de gerookte kip reepjes) erover

Tip: de eieren kun je ook vervangen door hüttenkäse, feta, reepjes zalm, gerookte kip of garnalen!

Bron: I love health

Zoek jij hulp bij gezond afvallen?
Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!