Gezonde leefstijl tips!

Home » Gezonde leefstijl tips!

Tips voor een gezonde leefstijl

Voor een gezonde leefstijl is  gezonde voeding  natuurlijk nummer één, maar het is ook belangrijk om chronische stress te vermijden en voldoende te slapen, te bewegen en te ontspannen en wel om de volgende redenen:

Chronische stress – vermijd het

Kortdurende stress heeft een belangrijke functie: het zorgt ervoor dat je adequaat kunt reageren op gevaar, het maakt je alert! Wanneer de stress te lang duurt krijgt je lichaam niet voldoende rust om te herstellen en dat kan chronische stressklachten geven. Het kan een burn-out veroorzaken, maar ook insulineresistentie en overgewicht. Chronisch stress zorgt ervoor dat je je gaat overeten, eetbuien krijgt en steeds weer producten kiest met veel suiker en vet!

Bewegen – gewoon doen!

Elke dag minimaal een half uur bewegen zorgt onder andere voor het behoud van je spieren en botten, voor een verhoogde verbranding, voor een goede doorbloeding en voor het verminderen van stress. Gewoon doen, ga lekker naar buiten om te bewegen: met de hond naar het bos, pak je fiets wat vaker, lekker met je hoofd in de frisse lucht!

Slapen en ontspannen – essentieel voor herstel

In de nacht herstelt je lichaam zich van de fysieke en geestelijke inspanningen van de dag. Een goede nachtrust is dan ook essentieel voor je gezondheid. Voldoende aanmaak van melatonine is daarvoor van belang. Dit hormoon helpt je goed in te slapen. Blootstelling aan licht remt de natuurlijke productie van melatonine af. Dim daarom een uur voordat je naar bed gaat de lichten en leg ook je telefoon of tablet op tijd aan de kant! Enne…..tv kijken op bed: NIET doen ;-))

gezonde voeding: bommetjes gezondheid!
  • Het persoonlijk voedingsplan helpt je gezond afvallen met natuurlijke, gezonde voeding
  • wordt afgestemd op jouw unieke bloed- en gezondheidswaarden
  • herstelt je hormoonbalans en zorgt een betere insuline afgifte
  • voorkomt op de lange duur welvaartsziekten als hoge bloeddruk, diabetes type 2 en hart & vaatziekten
  • is gebaseerd op het afslankprogramma van Metabolic Balance, ontwikkeld door Duitse artsen en voedingswetenschappers

Laat je inspireren door de deelnemers die gezond afvallen met het Persoonlijk Voedingsplan!

Samen vielen we al meer dan 2000 kilo af! Lees hier de succesverhalen behaald met dit unieke plan, geschreven op basis je persoonlijke bloedwaarden.

Succesverhaal Els

In haar succesverhaal vertelt Els dat ze van haar overtollige zwangerschapssilo's af wil. Het lukt haar maar steeds niet om dat zelf voor elkaar te krijgen, mede ook door haar schildklier problemen... Zwangerschapskilo’s De zwangerschappen [...]

Succesverhaal Nancy

Dit succesverhaal van Nancy is voor velen een heel herkenbaar verhaal. Wie heeft niet al heel vaak een dieet geprobeerd, met wisselend succes meestal? Misschien zitten niet alleen die extra kilo's je in de weg... [...]

Succesverhaal Cindy

Afvallen? Dat kan ik zelf wel! In Succesverhaal Cindy vertelt Cindy: "Ik was al een hele tijd geleden eens bij Leny geweest voor een intake gesprek.... Ik was er toen nog niet aan toe. [...]

Wil je ook gezond afvallen? Heb je gezondheidsproblemen die samenhangen met verkeerd eten?

Kom langs en maak kennis met het Persoonlijk Voedingsplan!
Maak een afspraak!