Als gewichtsconsulent krijg je vragen als:
“Ik wil graag lekker en gezond eten, maar ik heb geen idee waar ik moet beginnen…”
“Ik wil afvallen, hoe pak ik dat aan…?”
“Ik heb altijd buikpijn na de warme maaltijd, eet ik te veel…?”
“Als ik veel stress heb gehad, móet ik ’s avonds een zak chips…”

Gewichtsconsulent

Met vragen zoals hierboven kun je – zonder verwijsbrief van je huisarts – terecht bij een gewichtsconsulent.
Een gewichtsconsulent is opgeleid om mensen met gewichtsproblemen en/of voedingsvraagstukken te adviseren en te begeleiden bij de aanpassing van hun leefstijl, zowel op het gebied van voeding als op het gebied van beweging en gedragsverandering

Behandelplan gewichtsconsulent

Ik wil je als gewichtsconsulent begeleiden naar een gezonder eetpatroon en je stimuleren om meer te bewegen. Natuurlijk houd ik daarbij rekening met je werk, met je gezin en met je voorkeuren. Samen brengen we je huidige situatie in beeld, bespreken we je doelen en je mogelijkheden.
Op basis van deze informatie maak ik een behandelplan voor je dat we bij elk volgend consult bespreken, eventueel bijstellen en aanvullen. Tijdens het vervolgconsult word je gemeten en gewogen, bespreken we je vragen en bepalen we een nieuw en haalbaar (tussen)doel!

Gediplomeerd gewichtsconsulent

Al sinds 2016 werk ik als gediplomeerd gewichtsconsulent en adviseer ik volwassenen met overgewicht in het bereiken van een gezond gewicht en een gezonde levensstijl. De adviezen die ik geef, zijn gebaseerd op de adviezen van het Voedingscentrum.
Daarbij maak ik absoluut nooit gebruik van maaltijdvervangers, shakes of andere afslankproducten. Mijn streven is juist om je een gezonde levensstijl aan te leren met lekkere en vooral gezonde voeding die bij je past, waar je je goed bij voelt. Gezonde voeding die er voor zorgt dat ‘diëten’ voor jou niet meer nodig is!

BGN – gewichtsconsulent

Als gewichtsconsulent ben ik aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN).
De BGN-registratie is een keurmerk voor gewichtsconsulenten. Tevens geeft de registratie recht op een eventuele vergoeding door je zorgverzekeraar

BGN logo