Geroosterde tonijnsteaks

Home » recept (lunch) » Geroosterde tonijnsteaks

Geroosterde tonijnsteaks

Een tonijn variant die niet zo vaak gegeten wordt: geroosterde tonijnsteaks met pikante pasta en komkommersla.
Jammer, tonijn heeft je namelijk heel wat te bieden, ook als de tonijn uit blik komt. Én wil je koolhydraatarm eten of keto? Laat de pasta achterwege en geniet van de geroosterde tonijnsteaks met de komkommersla!

Geroosterde tonijnsteaks zijn gezonde voeding:

  1. tonijn is gezond voor je hart & je bloedvaten(omega-3 vetzuren)
  2. tonijn verlaagt de bloeddruk (kalium)
  3. tonijn verbetert je immuunsysteem (mangaan, zink, vitamine C, selenium en antioxidanten)
  4. tonijn stimuleert de bloedsomloop (ijzer en vitamine B)
  5. tonijn vermindert stress
  6. tonijn verlaagt je LDL en triglyceriden en verhoogt je HDL
  7. tonijn verbetert de gezondheid van het oog
  8. tonijn versterkt je botten (vit D)
  9. tonijn verbetert de gezondheid van je huid
  10. tonijn voorkomt beroerte (vit B complex en foliumzuur)
  11. tonijn bevordert werking van de nieren ( kalium)
  12. tonijnvlees is goed voor spierontwikkeling en vetverlies (bevat veel eiwit)
  13. tonijn is caloriearm, vol met hoogwaardige eiwitten (kan helpen bij gewichtsverlies)
  14. tonijn vermindert ontstekingen
  15. tonijn verbetert je humeur (selenium verzorgt de eetlust en stemming)

Ingrediënten voor de geroosterde tonijnsteaks:

  • 2 tonijnsteaks
  • 3 tenen knoflook
  • 1-2 rode Spaanse peper
  • 60 gram ontpitte zwarte olijven
  • 1 blikje ansjovisfilet
  • 1 komkommer
  • 2 takjes peterselie
  • 12 bieslooksprietjes
  • 150 gram pasta (penne)
  • 1 deciliter olijfolie
  • vers gemalen zout en peper
geroosterde tonijnsteak

Bereiding van de geroosterde tonijnsteaks:

1. kook de macaroni gaar, laat kort uitlekken in een vergiet en houd de macaroni warm in de pan
2. meng 1 thl knoflook met de fijngehakte olijven en 1 thl olijfolie en bestrijk de tonijnsteaks hiermee en bestrooi ze met wat peper
3. verhit een grillpan droog en rooster hierin de tonijnsteaks aan
beide kanten 3-4 min (mag een beetje rozé van binnen zijn)
4. verhit de rest van de olijfolie en de ansjovisolie in een steelpan en roer de knoflook, pepertjes, olijven en gehakte ansjovisjes erbij. Laat het een paar minuutjes bakken
5. Schep de macaroni in een schaal en meng met de pikante olie en de peterselie
6. Meng de komkommer met de bieslook en schep het op de borden. Leg de tonijnsteaks op de komkommersla en
garneer ze met de achtergehouden ansjovisfiletjes
7. serveer de pikante pasta erbij

 

Geroosterde tonijnsteaks zijn super lekker, heel gezond én helpen je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!