Een lekker vegetarisch bij- of voorgerecht: gegrilde paprika salade!
Paprika’s zijn er in alle soorten en maten en in allerlei kleuren. Van april tot en met november groeien paprika’s in Nederland, daarnaast komen ze vaak uit het gebied rondom de Middellandse Zee.

Paprika is hartstikke lekker én gezond:

  • Paprika is familie van de peper, het eten van groente en fruit verlaagt het risico op chronische ziektes (denk aan hart- en vaatziektes) en bepaalde vormen van kanker (darmkanker)
  • Paprika bevat veel goede voedingstoffen, veel vezels en weinig calorieën, ongeacht de kleur
  • Groene paprika eigenlijk onrijp, daardoor is de smaak meestal ook wat bitterder en kruidiger;
  • Groene paprika wordt daarom vaker in een warm gerecht gegeten
  • Groene paprika wordt als eerste geoogst en bevat de ‘minste’ voedingstoffen
  • Gele paprika smaakt fris
  • Oranje en rode paprika’s zijn vaak zoeter van smaak
  • Rode wordt als laatste geoogst, bevat meer vitamines en mineralen dan de groene, gele en oranje papriká
  • Rode paprika kun je beter eten als een sinaasappel als je grieperig bent: van alle groente- én fruitsoorten (rauwe spruitjes uitgesloten) bevat de rode paprika namelijk de meeste vitamine C, zelfs drie keer meer dan een sinaasappel!
  • Rode paprika bevat twee keer zo veel vitamine C
  • Rode paprika bevat drie keer zo veel vitamine E als een groene
  • Groene paprika bevat weer meer vitamine K en vezels
  • Gele en oranje paprika’s bevatten meer voedingswaarde dan de groene, maar net iets minder dan de rode

Ingrediënten:

Groenten: rode, gele en groene paprika, verse basilicum

Verder: olijfolie, peper&zout
witte balsamico azijn

gegrilde paprika

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de grill van de oven voor
  2. Snijd de paprika’s in vieren en verwijder alle zaadlijsten
  3. Leg de paprika’s met de bolle kant naar boven op de bakplaat en smeer ze in met olie
  4. Zet ze onder de grill tot de velletjes zwart geblakerd zijn (20 min)
  5. Doe de paprika’s in een plastic zak, sluit die af en laat ze afkoelen
  6. Daarna laten de velletjes zich gemakkelijk verwijderen
  7. Meng de olijfolie met azijn en breng op smaak met peper&zout en besprenkel daarmee de paprika’s
  8. Verdeel de basilicumblaadjes over de paprika’s en draai tot slot nog wat verse peper eroverheen
Dit recept voor gegrilde paprika salade is van Janny Verheijen uit BN De Stem

Dit recept voor gegrilde paprika salade is lekker én gezond en helpt je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!