Detox -en  is het ontdoen, het reinigen van je lichaam van afval- en gifstoffen met als doel: een fitter, energierijker en gezonder lichaam.

Ons eigen lichaam heeft een ingebouwd detox apparaat: de lever! De lever verwijdert 24 uur per dag alle afvalstoffen en toxische stoffen uit je lichaam. De wateroplosbare stoffen kunnen makkelijk met behulp van de nieren uitgescheiden worden via de urine. De wat complexere stoffen ondergaan eerst wat verwerkingsstappen via de lever en de gal en worden uiteindelijk ook uitgescheiden via urine en/of ontlasting.

groenten en fruit

Detox in het Persoonlijk Voedingsplan

De detox waarmee je fase één van je Persoonlijk Voedingsplan start, heeft als doel zoveel mogelijk ‘plakresten’ in je darmen op te lossen en uit je lichaam te verwijderen. Die plak bestaat met name uit koolhydraten (= suiker en alles wat suiker bevat plakt, ook in je darmen!). Plak kan wel 3 tot 4 dagen in je darmen blijven plakken en steeds suiker afgeven in je bloed. Daardoor wordt je zoet-behoefte continu getriggerd. Een goede detox, eventueel ondersteund met een laxeermiddel, zorgt voor lege, schone darmen. Daarmee ben je klaar voor de start met fase 2: de strenge fase!

Zoek jij hulp bij gezond afvallen?
Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!