Vaak zitten er in kant en klare curry pasta’s veel onnodige ingrediënten zoals: suiker, zout en E-nummers.
Dé oplossing: de curry pasta zelf maken!
Laat je niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst, veel van de kruiden heb je waarschijnlijk gewoon in huis. Moet je nog iets kopen?  Probeer eens bij een toko: daar vind je pure kruiden, voor niet veel geld!

Ingrediënten om curry pasta zelf te maken:

• 3 eetlepels olie (bijv. olijfolie)
• 3 klein gesneden rode pepers
• 1 tl citroengras (vers of gedroogd)
• 1 tl kruidnagel
• 1 tl komijnzaad
• 1 tl cayennepeper (voor extra pit)
• 1 tl gram masala
• 1 gesnipperde sjalot
• snufje zout (optioneel)
• snufje zwarte peper
• 2 takjes koriander
• 1 el limoensap
• 1 geperst teentje knoflook

currypasta

Zo kun je curry pasta zelf maken:

  1. doe alle ingrediënten + olijfolie in een keukenmachine en maal het tot een grove pasta (kan ook met een staafmixer)
  2. schep het vervolgens over in een vijzel en maak het nog even extra klein om alle smaken goed tot z’n recht te laten komen
  3. houd je van pittig? Dan kun je nog wat pitjes van de rode peper toevoegen en dit fijn malen met de vijzel in de pasta
  4. schep de curry pasta nu over in een potje. Vind je de curry pasta te dik? Voeg dan wat extra olijfolie toe
  5. je kunt gerust de curry pasta zelf maken en vervolgens gemakkelijk in de koelkast bewaren en vaker gebruiken
  6. recept inspiratie om met de curry pasta zelf een curry gerecht te maken vind je hier!

Curry pasta zelf maken is lekker, gezond én helpt je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!