Een curry gerecht zelf maken?
Met jouw zelfgemaakte curry pasta, is dit curry gerecht MB®-proof:
Het curry gerecht zit boordevol met groenten én dus super gezond. Het smaakt ook koud erg lekker als lunch!
Ingrediënten voor dit curry gerecht (voor 1 persoon):
• 1 kleine rode ui
• 1 teentje knoflook
• 1 portie gemixte groenten bijv. courgette, bloemkool, paprika…
• portie eiwit bijv. linzen of kip
• gepelde tomaten
• ½ bouillonblokje
• je zelf gemaakte curry pasta

Zo kun je dit curry gerecht zelf maken:
- Snipper de ui en knoflook en fruit ze 3 minuten in olijfolie in een hapjespan
- Snijd alle groenten klein en voeg dit toe aan de ui en knoflook
- Bak dit ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur
- Voeg nu je zelfgemaakte curry pasta toe (hoeveelheid is afhankelijk van hoe pittig je de curry wilt. Ong. 1,5 eetl voor medium-pittig)
- Bak de groenten hierin nog 2 minuten
- Voeg dan de gepelde tomaten toe, zodat de groenten onder het vocht hiervan komen te staan en hierin kunnen garen. Voeg ook de verse linzen toe en zorg dat deze ook onder het vocht komen te staan. Mocht dit niet lukken, voeg dan wat extra gepelde tomaten of een beetje gekookt water toe
- Breek vervolgens ½ bouillonblokje in de pan en laat dit oplossen in het vocht. Roer alles goed door elkaar en dek de pan af met een deksel. Laat het geheel ongeveer 20 minuten pruttelen op laag vuur, totdat de linzen en de groenten zacht zijn geworden
- Als je liever voor kip gaat in plaats van linzen, dan kun je de kip in een aparte pan bakken en na stap 2 toevoegen
- Serveer het gerecht vervolgens met wat koriander en eventueel wat komkommer voor een frisse bite
Een curry gerecht zelf maken is lekker, heel gezond én helpt je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!
Let’s get social…