Recepten met vis zoals courghetti met tonijn, komen steeds meer in trek, gelukkig!
De ‘tonijn uit blik’ staat in Nederland zelfs met stip op nummer één van de meest verkochte vis. Hoewel de tonijn vaak wordt ingeblikt, verandert dat niets aan de voedingswaarde!
Tonijn
- Tonijn behoort tot de matige vette vis
- Tonijn is een gezonde vissoort en bevat veel eiwitten, vitaminen en mineralen
- Tonijn bevat veel gezonde vetten (goed voor je hart- en bloedvaten en cholesterolverlagend)
- Tonijn is belangrijk voor de ontwikkelingen van de hersenen en
- Tonijn bevat weinig calorieën
Ingrediënten voor 2 personen:
Eiwitten: 1 groot blik tonijn op water
Groenten: 2 kleine courgettes, 1 grote rode ui (of 2 kleintjes), 2 teentjes knoflook, 2-3 (roma) tomaten,
Verder: olijfolie, peper&zout, een paar takjes verse oregano (of 1/2 thl gedroogd), evt. wat geraspte Pecorino kaas.

Bereiding:
1. snijd de courgettes met de spirelli en zet de courghetti daarna apart
2. snijd de ui in halve ringen, pers de knoflooktenen, snijd de tomaten in blokjes en verwijder de zaadjes
3. open het blikje tonijn en giet slechts een deel van het water af
4. verhit een scheutje olie in de wok en bak hierin de ui en knoflook op middelhoog vuur totdat deze glazig zijn
5. voeg de tomatenblokjes toe en roer goed door. Het zal een beetje gaan pruttelen, blijf roeren om aanbranden te voorkomen.
6. voeg de tonijn en een beetje water uit het blik erbij en roer nog een keer goed om
7. voeg de courghetti toe en blijf roeren totdat de courgette zacht wordt, maar niet te gaar wokken (enkele minuten)
8. breng op smaak met peper&zout en oregano, roer nog een laatste keer door en serveer er eventueel een beetje geraspte Pecorino bovenop!
Let’s get social…