Ben jij ook zo’n liefhebber van een heerlijke spaghetti? Dan moet je zeker deze courgette spaghetti met verse pesto en geroosterde pompoen- en zonnebloempitten eens maken! Het is niet alleen erg lekker én gezond, je hebt het ook zo op tafel staan, zelfs met de verse pesto die je natuurlijk zelf maakt;-)

Pesto is van origine een Italiaanse saus. De oorspronkelijke pesto wordt gemaakt van basilicum, olijfolie, knoflook, zout, parmezaanse kaas en pijnboompitten. Met deze basis zijn talloze variaties te bedenken. In de courgette spaghetti met verse pesto en geroosterde pompoen- en zonnebloempitten worden in de pesto geen pijnboompitjes gebruikt maar amandelen. Zelf pesto maken is absoluut niet moeilijk: je doet alle ingrediënten in de keukenmachine en klaar is je verse pesto!

Ingrediënten:

Eiwitten: Pijnboompitten + zonnebloempitten, amandelen

Verder:

 • spaghetti van courgette
 • 1 avocado
 • spinazie
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 theelepel zeezout
 • limoensap
 • verse peper
Courgette spaghetti

Bereiding:

 1. maak eerst de verse pesto: doe de avocado met de spinazie, amandelen, knoflook, zeezout en limoen in een kom en maak dit helemaal fijn met een staafmixer
 2. rooster de pijnboompitten en zonnebloempitten in een droge koekenpan
 3. maak spaghetti van de courgette met de spirelli. Hou je van ‘al dente’ spaghetti: dan eet je de courgette reepjes rauw, voor een iets zachtere (warme) spaghetti een minuutje blancheren, bij voorkeur in een stoommandje
 4. meng de pesto en de geroosterde pitten door je spaghetti en maak op smaak af met een beetje verse peper!

Deze courgette spaghetti met verse pesto en pompoenpitten en zonnebloempitten is niet alleen zo klaar, de courgette spaghetti is ook nog eens erg lekker én helpt je gezond afvallen!
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!