In de supermarkt ligt feta in de schappen vaak naast ‘witte kaas’: het lijken dezelfde kazen. Echter alleen kaas gemaakt van minimaal 70% schapenmelk en maximaal 30% geitenmelk en geproduceerd in bepaalde delen van Griekenland, mag feta heten!
In West- en Noord-Europa geven we meestal de voorkeur aan Mediterrane stijl witte kaas op basis van koemelk. Deze witte kaas heeft een aangename, iets mildere smaak dan de oorspronkelijke Griekse feta. De feta-kaas smaakt heerlijk met verse kruiden en wat tomaat en komkommer, een olijfje erbij…

Ingrediënten voor courgette gevuld met feta:

Eiwit:  portie feta

Groenten: courgette, ui, knoflook, boontjes

Verder: een eetlepel olijfolie, peper&zout, verse Italiaanse kruiden

gevulde courgette

Bereidingswijze:

  1. snijd de courgette in de lengte doormidden en verwijder met een lepel de zaadlijsten, zodat de courgette een beetje hol wordt
  2. meng de gesnipperde ui, de geperste knoflook, enkele boontjes met een eetlepel olie en peper&zout en verdeel het over de courgette
  3. verkruimel de feta en schep die over de vulling
  4. strooi verse Italiaanse kruiden over de feta
  5. bak de gevulde courgette 25 min op 200 graden

Courgette gevuld met feta smaakt super lekker én helpt je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!