In dit recept voor courgette crackers met ansjovis worden verschillende eiwitten gecombineerd (ei-yoghurt en vis)

Biologische waarde van eiwitten

Eén van de regels van het persoonlijk voedingsplan is: Eet per maaltijd slechts één eiwitsoort. Dit zorgt voor behoud van een zo hoog mogelijke biologische waarde.
Eigeel heeft bijvoorbeeld een biologische waarde van 100 en melk 91. Door verschillende eiwitten met elkaar te combineren, haal je de biologische waarde van je maaltijd omlaag en dat kan weer leiden tot verzuring van je lichaam

Sjoemelmaaltijd

Natuurlijk komt het weleens voor dat je een recept maakt met twee of zelfs drie verschillende eiwitten zoals de courgette crackers met ansjovis…dat noemen we bij Metabolic Balance dan een ‘sjoemel-maaltijd’ ;-))

Ingrediënten:

Eiwit: eieren, vis (ansjovis-sardines…), 2 el yoghurt

Groenten: courgette, rode biet

Verder: 1 tl tijm, 1 teen knoflook, 1 citroen, 1 eetl olijfolie, (chili)peper&zout naar smaak

courgette

Bereidingswijze:

1. Rasp de courgette grof
2. Klop het ei met wat zout en peper
3. Meng hier de geraspte courgette en de tijm doorheen
4. Rasp de biet grof, snipper de knoflook fijn en vermeng deze met de biet, yoghurt en wat zout
5. Maak acht crackers van het courgettemengsel en bak ze vijf minuten in wat olie om en om
6. Bak daarna de visjes in wat olijfolie in een hete pan of op de bbq snel aan weerszijden bruin en gaar
7. Bestrooi de crackers met wat zout en chilipeper
8. Leg op elke courgette cracker wat bietenmengsel en een visje met een stukje citroen
9. Serveer meteen!

TIP: deze courgette cracker combineert ook prima met kaas!

Bron: gezondNU.nl

Courgette crackers met ansjovis is echte, gezonde voeding én helpt je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!