Ook zo’n fan van avocado en van chocolade?
Maak deze chocoladetaart met avocado eens!  Zonder extra suiker, vet, eieren of meel en licht verteerbaar!

Ingrediënten voor chocolade taart met avocado:

200 g geroosterde hazelnoten,
250 g gedroogde vijgen,
2 volle eetlepels kokosvet,
300 g donkere chocolade
(min. 70% cacao),
5 à 6 rijpe avocado’s, 1 limoen

Verder een springvorm en bakpapier

chocoladetaart

Bereidingswijze van de chocolade taart met avocado:

1. Mix de noten, vijgen en het kokosvet grof
2. Bedek de bodem en de zijkanten van de springvorm met bakpapier
3. Doe het mengsel erin en druk het stevig aan; zet de springvorm in de koelkast
4. Laat de chocolade au bain-marie smelten
5. Mix het vruchtvlees van de avocado’s  en meng het met een beetje limoensap
6. Meng de gesmolten chocola door de avocado puree
7. Schep het chocolade mengsel over het notenmengsel in de springvorm en zet alles minstens 20 minuten in de koelkast
8. Neem de taart net voor het serveren uit de koelkast, verwijder de springvorm en schuif de taart op een schaal en verwijder dat het bakpapier

Deze chocolade taart met avocado is heerlijk, super gezond voeding én helpt je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!