Lekker in de winter: boerenkoolsoep met kikkererwten! De boerenkool komt nu vers van het land en is dus op zijn lekkerst. Boerenkool is heel verrassend en veelzijdig: van stamppot tot frisse salade en van soep tot lasagne.
Deze boerenkoolsoep met kikkererwten heeft een oosterse smaak, lekker apart!
Ingrediënten:
Eiwit: kikkererwten (uit blik)
Groenten: boerenkool, 1 ui, 1 teentje knoflook
Verder: kokosolie, 4 kerrieblaadjes of kerriepoeder, 1 of 2 groente bouillonblokjes, stukje verse gember, evt kokosmelk, citroen

Bereidingswijze:
1. hak 1 ui, teentje knoflook en het stukje gember fijn
2. verhit wat kokosolie is een soeppan met een dikke bodem en fruit hierin alles op laag vuur, samen met de kerrie(blaadjes)
3. voeg de boerenkool toe zodra de ui glazig wordt
4. schep om tot de kool glanst, voeg dan 1 liter water toe
5. breng alles aan de kook en laat 45 min zachtjes doorkoken
6. voeg de laatste 10 min de kikkererwten mét het vocht toe
>>Deze soep wordt nog lekkerder als je hem een paar uur -of een nacht- laat staan. Warm de soep op en voeg op het laatste moment 3-5 dl kokosmelk naar smaak toe
>>Serveer met een schijfje citroen
Zoek jij hulp bij gezond afvallen?
Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!
Let’s get social…