Dit recept voor ‘Boerenkool en kip in de wok’ vind je terug in mijn E-book: 100+ challenge!

Boerenkool zorgt met name voor meer energie, maar doet nog meer:                                                                                    >> Boerenkool bevat van alle wintergroenten de meeste vitamines en mineralen:
>> Het bevat veel vitamine A, B1, B2, B3, B6, C, E, K, foliumzuur, calcium, ijzer en fosfor
>> Ook bevat het mangaan en koper
>> Boerenkool verbetert hierdoor je weerstand en geeft veel energie
>> Boerenkool heeft sterke kanker bestrijdende eigenschappen

Ingrediënten:

Eiwit: 300 gram kipfilet

Groenten: 300 gram boerenkool, ½ rode paprika, ½  rode peper, ½  ui

Verder: 1 thl geraspte gember, 1 t knoflook, 1 eetl kokosolie, 2 eetl sojasaus

boerenkool

Bereiding:

1. Snijd  de kipfilet in blokjes in een kom, schenk er de sojasaus overheen
2. Hak de knoflook en rode peper fijn, rasp de gember en snipper de ui.
3. Doe alles in een grote wok met kokosolie en fruit alles op middelmatig vuur
4. Voeg de gemarineerde kipfilet toe en de rode paprika en wok het geheel totdat de kip bijna helemaal gaar is en voeg dan de gesneden boerenkool toe
7. Wok totdat de boerenkool licht begint te verkleuren en te slinken!

Deze boerenkool en kip in de wok helpt je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplanvan Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!