Het recept ‘Bleekselderij uit de wok’ vind je ook in mijn E-book 100+ challenge.
Bleekselderij is een groente die je helpt afvallen, maar doet meer:
> Bleekselderij bevat veel kalium en dit mineraal werkt vocht afdrijvend
>> De natuurlijke zoutigheid van bleekselderij in combinatie met komkommer, bijv. in een soep of smoothie, helpt om het waterrijke komkommersap naar de weefsels te brengen, waardoor je beter gehydrateerd raakt

Ingrediënten:

1 struik bleekselderij, 1 rode ui, 1 teen knoflook, 4 takjes tijm, 2 eetl olijfolie, 400 gr tomatenblokjes

 

 

Bereidingswijze:

  1. Maak de bleekselderij schoon en snijd het in schuine stukjes
  2. halveer de ui en snijd in dunne partjes, haal de partjes los
  3. snij de knoflook in plakjes, ris de blaadjes van de takjes tijm
  4. verhit de wok tot die gloeiend heet is  en laat de olie over de bodem uitvloeien
  5. bak de bleekselderij al omscheppend voor ca. 2 min
  6. voeg de knoflook en tijm toe en roerbak het geheel nog ca. 2 min.
  7. giet de tomatenblokjes af en doe ze in de wok
  8. verwarm het groentenmengsel nog 5-10 min. tot de bleekselderij beetgaar is
  9. breng op smaak met peper&zout

TIP: serveer de bleekselderij uit de wok met lekker gegrilde vis