Het recept ‘Bleekselderij uit de wok’ vind je ook in mijn E-book 100+ challenge.
Bleekselderij is een groente die je helpt afvallen, maar doet meer:
> Bleekselderij bevat veel kalium en dit mineraal werkt vocht afdrijvend
>> De natuurlijke zoutigheid van bleekselderij in combinatie met komkommer, bijv. in een soep of smoothie, helpt om het waterrijke komkommersap naar de weefsels te brengen, waardoor je beter gehydrateerd raakt
Ingrediënten:
1 struik bleekselderij, 1 rode ui, 1 teen knoflook, 4 takjes tijm, 2 eetl olijfolie, 400 gr tomatenblokjes

Bereidingswijze:
- Maak de bleekselderij schoon en snijd het in schuine stukjes
- halveer de ui en snijd in dunne partjes, haal de partjes los
- snij de knoflook in plakjes, ris de blaadjes van de takjes tijm
- verhit de wok tot die gloeiend heet is en laat de olie over de bodem uitvloeien
- bak de bleekselderij al omscheppend voor ca. 2 min
- voeg de knoflook en tijm toe en roerbak het geheel nog ca. 2 min.
- giet de tomatenblokjes af en doe ze in de wok
- verwarm het groentenmengsel nog 5-10 min. tot de bleekselderij beetgaar is
- breng op smaak met peper&zout
TIP: serveer de bleekselderij uit de wok met lekker gegrilde vis
Let’s get social…