Heerlijk: biefstuk met olijf-tomatensaus! Het pittige hartige van de olijven gecombineerd met het zoete van de tomaten is een lekkere match met de biefstuk
Hoe bak je een perfecte biefstuk:
- zorg dat de biefstuk op kamertemperatuur
- kruid de biefstuk met kruiden naar keuze: verse peper&zout of andere kruiden naar keuze
- bak je de biefstuk in een koekenpan: verhit een koekenpan op hoog vuur, zet deze lager zodra het goed heet is. Voeg daarna roomboter toe en wacht tot de boter verkleurt. Daarna leg je de biefstukjes in de pan. Houd twee minuten per kant aan voor een medium gebakken biefstuk, drie minuten voor medium rare of vier minuten voor medium gebakken biefstuk
- bak je de biefstuk in een grillpan: omdat de buitenkant sneller dicht schroeit, blijft het vlees lekker sappig. smeer de biefstuk van tevoren in met olie, verhit de pan, laat het biefstukje 1 minuut rondom bruin worden en braad het daarna ongeveer 3 minuten voor een medium gebakken steak
- TIP: prik nooit met een vork in het vlees, dan prik je ’m ‘lek’ en verliest de biefstuk de vleessappen
- haal de gebakken biefstuk uit de pan, leg het op een voorverwarmd bord en dek af met aluminiumfolie en laat het enkele minuten rusten
Ingrediënten voor biefstuk met olijf-tomatensaus:
Eiwitten: biefstuk
Verder: 25 g olijven zonder pit, 1 kleine ui, 1 teentje knoflook, ½ gele paprika, ½ rode paprika, 1 el olijfolie, ½ blik tomatenblokjes zonder zout, 1 el boter, 100 ml bouillon, 1-2 rogge crackers

Bereidingswijze:
- Snij de olijven in stukjes, pel en snij de ui in dikke ringen en de knoflook in stukjes, snij de paprika’s in repen
- Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig, voeg de paprika’s, olijven en de tomatenblokjes toe en laat dit 10 minuten zonder deksel pruttelen
- Bak de biefstuk in de hete boter in 4 à 6 minuten bruin en rosé
- Neem de biefstuk uit de pan en laat het een paar minuten rusten
- Giet de bouillon in de pan, breng aan de kook en roer het aanbaksel los
- Schenk dit bij de tomatensaus en maak de saus op smaak met wat peper
- Is de saus te dun, kruimel dan 1 of 2 roggecracker erdoor om de saus wat te binden
- Snij de biefstuk in repen en serveer de olijf-tomaten saus ernaast
Deze heerlijke biefstuk met olijf-tomatensaus is niet alleen lekker maar helpt je ook gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!
Let’s get social…