Ben je ook zo’n fan van de bbq en vind je het leuk om je disgenoten eens met ‘iets anders’ te verrassen? Dan komen deze lekkere en gezonden recepten voor bbq hapjes & spiesjes goed van pas

bbq

1. Vega burger met tomatensalsa:

Ingrediënten: vegetarische burger

Groenten: vleestomaat, rode ui,knoflook, rode peper, citroensap, verse koriander

Bereiding:

1. snijd het vruchtvlees van de tomaat in blokjes

2. snijd de overige groenten fijn en  meng alles door elkaar met wat citroensap

3. zet de salsa 20 min. in de koelkast

4. bak de vega burger op de bbq en serveer met de salsa

2. Bbq spiesjes met kip- en groentenreepjes

Ingrediënten:

Eiwit: kipfilet in reepjes

Groenten: knoflook, ui, courgette, groene en rode paparika, kerstomaatjes, citroen

Bereiding:

1. pers de knoflook en voeg een eetl olie en wat geraspte citroenschil toe

2. schep de kipreepjes door de marinade en zet 10 min. in de koelkast

3. snijd de groenten in blokjes en rijg deze met de kipreepjes aan de spiesjes

3. Bbq spiesjes: vis met mango-mosterd

Ingrediënten:

Eiwit: stevige visfilet bijv koolvis, tilapia of zalm

Groenten: mango, stukje gemberwortel, citroensap, sambal, vissaus, mosterd

Bereiding:

1. maak een marinade van geraspte gember, citroensap, sambal en vissaus

2. meng de visblokjes door de marinade en zet 30 min in de koelkast     

3. pureer de mango en voeg wat mosterd toe  

4. rijg de visblokjes aan de spiesjes en rooster ze in 6 min. gaar

5. serveer de mango-mosterd erbij

4. Bbq spiesjes met varkenshaas en champignons

Ingrediënten:

Eiwit: varkenshaas in blokjes                                                                                             Groenten: hele champignons, bosuitje

Bereiding:

1. rijg het vlees en de champignons om en om aan de spiesjes

2. rooster de spiesen in zo’n 8 minuten gaar en strooi er een beetje peper over

3. snijd de bosui in kleine stukjes en strooi deze over de spiesjes

5. Bbq spiesjes met groenten en basilicumsaus

Ingrediënten:

Groenten: basilicum, prei, knoflook,champignons, citroen, sinasappelsap, pijnboompitten, bloemkool, courgette, olie

Bereiding:

1. pureer de basilicum met de knoflook, de citroenrasp en wat -sap, met de pijnboompitjes en wat water tot een saus

2. kook de bloemkoolroosjes 2 min., snijd de courgette in blokjes, halveer de prei en snijd in stukjes van 4 cm

3. meng het sinaasappelsap met de olie

4. doe alle groenten om en om aan de spiesen en rooster ze op de bbq beetgaar

5. serveer de saus er bij

Zoek jij hulp bij gezond eten en gezond afvallen?
Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!