Dit weekend heb ik het (voor het eerst!) gedaan: babi pangang maak je zelf!
En eerlijk: het recept is simpel en het resultaat is heerlijk!
Babi pangang maak jij ook zelf met dit recept. Natuurlijk, de smaak van ‘mijn’ babi pangang is anders dan de babi pangang van de chinees, maar daarom zeker niet minder lekker!

Voordelen van babi pangang maak je zelf:

  • je gebruikt verse groenten
  • je kiest voor het vlees wat jij wil eten
  • variëren is simpel, zodat je de babi pangang makkelijk aan je persoonlijk voedingsplan kunt aanpassen én
  • je gebruikt veel minder suiker!

Babi pangang maak je zelf met deze ingrediënten:

  • 200 g varkenshaas
  • 1 stuk gember van 2 cm
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels ketjap (suikervrije!)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 50 g kastanjechampignons
  • ½ blikje bamboescheuten (± 227 gram)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel sambal (zonder suiker)
  • 1 el witte wijnazijn
  • 100 ml kippenbouillon
  • kokosolie of olijfolie, om in te bakken
  • peper& zout
babipangang

Babi pangang maak je zelf – bereiding:

  1. Doe de geraspte gember in een grote kom met de knoflook plus 1 eetlepel ketjap en de 2 eetlepels olijfolie
  2. Deze marinade goed mengen en op smaak brengen met peper&zout
  3. Snijd de varkenshaas in plakken van circa 0,5 centimeter dik en doe het in de marinade, goed doorroeren, zodat de marinade overal in kan trekken. Minimaal 1 uur in de koelkast, liever nog 24 uur in laten trekken!
  4. Grill het vlees in een grillpan aan beide kanten circa 2 minuten tot er grillstrepen op het vlees verschijnen en het net gaar is. Haal dan het vlees eruit en bewaar het apart
  5. Snijd de ui in verticale plakken, de paprika in dunne repen en de champignons in plakken. Laat de bamboescheuten uitlekken
  6. Verhit 1 eetlepel kokosolie (of milde olijfolie) en bak hierin de ui op middelhoog vuur tot glazig, voeg de paprika toe en bak even mee. Voeg ook de champignons toe en roer goed door. Voeg ook de uitgelekte bamboescheuten toe aan de pan. Blijf wel goed roeren zodat het niet aanbakt!
  7. Wanneer de groente beetgaar is, voeg je de tomatenpuree toe en bak je circa 1 minuut mee
  8. Voeg de sambal, azijn en de kippenbouillon toe en laat zo nog 5 minuten zachtjes inkoken
  9. Doe het vlees in de pan erbij en serveer het lekker warm!

Ook babi pangang maak je zelf: het helpt je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!