Eén van mijn favorieten: taugé!
Zie ik een bakje verse taugé, dan weet ik meteen wat we die avond gaan eten 🙂 : lekkere Aziatische wokgroenten mét taugé! En dit recept past bij koolhydraatarm of keto!
Aziatische wokgroenten met taugé:
- Taugé zijn ontkiemde mungbonen en is het hele jaar door verkrijgbaar in elke supermarkt, bij de toko en op de markt
- Taugé is gemakkelijk te kweken en kan op elk moment van het jaar tot ontkiemen komen. Leuk om zelf eens mee aan de slag te gaan!
- Taugé bevat plantaardig eiwit en is rijk aan vitamines en mineralen. Helaas verliest de taugé hiervan een deel tijdens het verhitten
- Taugé is kort houdbaar. De stengeltjes worden snel slap en verliezen daarmee ook smaak. Let er bij de aankoop op dat de groente er fris en gaaf uitziet zonder bruine plekken of slijmerige sporen. Bewaar het in de groentelade van de koelkast en consumeer binnen twee à drie dagen
- Taugé liever niet rauw eten in verband met eventuele bacteriën zoals salmonella en E. coli
- Taugé houd je knapperig door te blancheren in kokend water. In een wokschotel voeg je de taugé als laatste toe en schep 1 tot 2 minuten om.
- Taugé heeft een vrij neutrale smaak en is lekker bij Aziatische gerechten en combineert goed met prei, ui, champignons, paprika en kool en zowel bij vlees als vis en ei
Ingrediënten voor Aziatische wokgroenten met taugé:
- 1 portie groente zoals lente-ui,
- courgette, paprika, champignons
- 1 knoflookteentje, stukje gember of gemberpoeder)
- sambal oelek naar smaak
- 1 theelepel serehpoeder (= citroengras, poedervormig)
- 1 theelepel balsamicoazijn
- 50 ml groentebouillon
- zeezout naar smaak
- portie taugé

Bereiding van Aziatische groenten met taugé
1. Champignons en andere groenten in stukken snijden en de knoflook en gember fijn hakken
2. Verhit de wokpan en bak daarin de lente-ui, knoflook, citroengras, sambal oelek, goed roeren
3. groenten toevoegen en blijven roeren
4. voeg de balsamicoazijn en groentebouillon bij de groenten en laat alles nog ca. 5 minuten gaar worden
5. breng alles met zout op smaak
6. was de taugé en voeg bij de groenten
7. laat de taugé nog een minuutje mee laten garen
Lekker met volkoren basmati rijst!
Let’s get social…