Een recept dat niet zo voor de hand ligt: avocado met gebakken ei.
Of je avocado nu koud of warm eet, in reepjes gesneden bij een salade, geprakt met geroosterde pompoenpitten en zonnebloempitten, in een smoothie met spinazie en mango of in een soep….avocado is een heerlijke en gezonde groente, die zorgt voor een langdurige verzadiging. Dit recept voor avocado met gebakken ei vergt iets meer voorbereiding, maar is zeker de moeite waard om eens te proberen!

Ingrediënten:

Eiwit: ei

Groenten:  avocado

Verder: olie, zout&peper, rogge crackers

avocado gebakken ei

Bereidingswijze:

  1. snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep een beetje avocado eruit, zodat er meer ei in past
  2. breek ei in een kom en plaats de dooier met behulp van een lepel in de avocado
  3. voeg dan voorzichtig het eiwit toe
  4. breng op smaak met zout en peper
  5. verwarm de oven 180 gr en plaats de avocado met ei in een ovenschaal, zodat de avocado niet kantelt en het ei erin blijft
  6. bak 15-20 minuten of tot het eiwit gaar is
  7. serveer de avocado op een bord en serveer met een-verwarmde- roggecracker

Deze avocado met gebakken ei is echt lekkere, gezonde voeding én helpt je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!