Dit recept voor aubergine met ricotta en tomatensaus is een heerlijke combinatie van smaken! Aubergine is een supergezonde groente en past perfect bij de ricotta

Ricotta

Ricotta is een witte, zeer zachte en frisse Italiaanse kaas, die gemaakt wordt van koeien- of schapenmelk wei.
Eigenlijk is ricotta geen kaas, maar een bijproduct van kaas. Ricotta wordt gemaakt van de wei die achterblijft nadat deze is gescheiden van de wrongel. Dankzij de smaak wordt ricotta echter wel verkocht als kaas.
Ricotta is heerlijk op brood, in salades en door pasta (bron: Foody.nl)

Aubergines

  • Aubergines zijn verrassend veelzijdig en neutraal van smaak, waardoor ze in heel veel gerechten passen
  • Aubergines zijn perfect te combineren met andere groenten.
  • Aubergines bevatten veel vezels , foliumzuur , Vit C , natrium, kalium, calcium, fosfor en magnesium
  • Aubergines voelen stevig aan, glanzen en hebben geen rimpels of vlekken.De steel heeft een frisse, groene kleur
  • Aubergines bewaar je in de koelkast maar bij kamertemperatuur
  • Aubergines kun je niet rauw eten
  • Aubergines hoef je niet te schillen, het verwijderen van het kroontje en steeltje is voldoende
  • Aubergines snijd je kort voor gebruik omdat ze snel verkleuren
Bron: aubergine.nl

aubergine tomatensaus

Ingrediënten:

Eiwitportie: ricotta-kaas

Groenten: aubergine,  2 stevige rijpe vleestomaten,  kappertjes

Verder: olijfolie, peper & zout

Bereidingswijze:                                                                                                      

  1. snijd de aubergine in lange, dunne plakken (met kaasschaaf bijv.)
  2. bak deze plakken licht in wat olijfolie, laat uitlekken en afkoelen
  3. schep een dessertlepel ricotta en 4 á 5 kappertjes op een plak
  4. rol het in de plak aubergine en leg deze in een ovenschaal
  5. rasp de tomaten en laat het uitlekken
  6. breng deze tomatensaus op smaak met peper&zout en wat olie
  7. schep 1 lepel tomatensaus op de opgerolde aubergine
  8. plaats de schaal 10 minuten in de over op 170 graden, smaakt warm en koud erg lekker!

TIP: in plaats van de geraspte tomaten kun je ook kiezen voor tomaten-tapenade

Deze aubergine met ricotta en tomatensaus is lekkere, gezonde voeding én helpt je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!