Een heerlijke combinatie: aubergine met hüttenkäse. Deze aubergine met  hüttenkäse serveer je warm of koud. Ook leuk om zelf te (laten) doen bij het bbq-en of gourmetten: rooster de plakken aubergine op de bbq of op de steengril en ga stapelen met de plakken tomaat en de  hüttenkäse. De  hüttenkäse kun je ook evt. even voorverwarmen!
Vind je aubergine met  hüttenkäse een leuk recept, maar je houdt niet van aubergine, dan kun je ook plakken courgette gebruiken. Ook de  hüttenkäse kun je evt. vervangen door een andere kaas, bijv. de geitenroomkaas!

Aubergines

  • Aubergines zijn verrassend veelzijdig en neutraal van smaak, waardoor ze in heel veel gerechten passen
  • Aubergines zijn perfect te combineren met andere groenten.
  • Aubergines bevatten veel vezels , foliumzuur , Vit C , natrium, kalium, calcium, fosfor en magnesium
  • Aubergines voelen stevig aan, glanzen en hebben geen rimpels of vlekken.De steel heeft een frisse, groene kleur
  • Aubergines bewaar je in de koelkast maar bij kamertemperatuur
  • Aubergines kun je niet rauw eten
  • Aubergines hoef je niet te schillen, het verwijderen van het kroontje en steeltje is voldoende
  • Aubergines snijd je kort voor gebruik omdat ze snel verkleuren
Bron: aubergine.nl

 Hüttenkäse

  • Hüttenkäse of cottage cheese is een verse kaas
  • Hüttenkäse heeft een lekker frisse smaak en een korrelige structuur
  • Hüttenkäse is ideaal als beleg, maar ook een basis voor gezonde en makkelijke recepten. Je kunt er heerlijk mee combineren: op je roggecracker, in salades, in warme gerechten, bij de borrel of in je toetje
  • Hüttenkäse bevat slechts 3,9% vet
  • Hüttenkäse is van nature rijk aan eiwitten. Eiwitten zijn belangrijke bouwstenen voor je lichaam en dragen bij aan het herstel van je spieren na het sporten
  • Hüttenkäse bevat maar 46 kilocalorieën per portie van 50 gram
Bron: huttenkase.nl

aubergine hüttenkäse

Ingrediënten:

Eiwitportie: hüttenkäse

Groenteportie: aubergine in plakken gesneden, tomaat in plakken, een handje bieslook  en/of basilicum

Verder: 2 eetl olijfolie, peper & zout naar smaak

Bereiding:

  1. bestrooi de plakjes aubergine met zout en peper
  2. bak of gril ze in een hete pan met een beetje olijfolie of op de bbq
  3. bak de eerste zijde tot het bruin wordt in ongeveer 5 minuten
  4. draai de aubergine plakjes om en bak de andere kant ook
  5. haal de aubergine plakjes uit de pan en begin met het stapelen: eerst een plak aubergine, daarop een plak tomaat, een schepje hüttenkäse met wat bieslook e/o basilicum en daarop weer een plak aubergine, een plak tomaat enz.

Deze aubergine met huttenkäse is lekkere, gezonde voeding én helpt je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!