In Nederland zie je niet zo vaak verse ansjovis, vaak zit het in een potje. Voor deze ansjovis salade gebruik je verse ansjovis.
Verse of gezouten ansjovis
In Nederland wordt ansjovis voornamelijk gebruikt op pizza of in tapas of ansjovisboter en vanwege de sterke smaak in kleine hoeveelheden.
Deze ansjovis wordt sterk gezouten: gepekelde ansjovis ligt wel een maand lang in zeezout om de bekende smaak van ansjovis te verkrijgen. In Zuid Europa wordt de ansjovis meestal eerst in azijn of citroensap gelegd.
Ansjovis uit pot of blik bevat veel eiwitten, gezonde vetten (enkelvoudig vet en meervoudige omega drie vetzuren) maar helaas ook veel zout.
Verse ansjovis bevat daarentegen géén vet, veel minder natrium en evenveel eiwitten als de geconserveerde ansjovis. Kortom een heerlijk en gezond visje voor op de bbq en daarna op je ansjovis salade!
Ingrediënten:
Eiwitten: ansjovis, lekker vers gegrild van de bbq
Groenten: paardenbloemblaadjes en peperoni

Bereidingswijze:
- was de paardenbloemblaadjes goed en schud het overtollige vocht eraf
- verdeel de blaadjes over een bord
- snijd de peperoni in dunne ringen en leg ze op de paardenbloemblaadjes
- dep de ansjovis en verdeel de vis over de salade
- gebruik 1 eetlepel appelazijn, olijfolie, zout & peper om op smaak te brengen
Deze ansjovis salade kun je natuurlijk ook met andere vis bereiden!
Deze verse ansjovis salade is echte, gezonde voeding én helpt je gezond afvallen.
Zoek jij hulp bij afvallen? Neem dan vrijblijvend contact op met voedingscoach Leny. Met het persoonlijk voedingsplan van Metabolic Balance kun je gezond afslanken, je hormoonbalans herstellen én je krijgt veel meer energie!
Let’s get social…