Een verkeerd eetpatroon én verkeerde voedselkeuzes…   Dit zijn vaak twee belangrijke redenen waarom afvallen als je 50+ bent vaak niet lukt!
Je hebt het vaak zelf niet eens in de gaten, zeker wanneer je gewicht al jaren schommelt als een jojo. Van elke nieuwe lijnpoging raakt je lichaam nog meer in de war en jij zelf steeds meer gefrustreerd…

Afvallen als je 50+ bent

Afvallen als je 50+ bent valt vaak niet mee… Als je 50+ bent, krijgt je lichaam andere behoeftes dan op jongere leeftijd. Logisch dat je eetgewoonten van nu niet passen bij de lichamelijke veranderingen als je 50+:

  1. Je stofwisseling vertraagt

Je stofwisseling vertraagt als je ouder wordt. Dit proces begint al vanaf je 30e. Concreet betekent dit dat je minder snel calorieën verbrandt naarmate je ouder wordt. Pas in ieder geval de grootte van je porties aan – als je hetzelfde blijft eten zul je aankomen – én kies voor de juiste gezonde voeding

  1. Je hormonen raken uit balans

Ben je 50+ dan raken je hormonen uit balans. Je lichaam maakt met name minder oestrogeen aan, waardoor onder andere je stofwisseling vertraagt.
Als je hormonen uit balans zijn, kun je je hormoonhuishouding wel ondersteunen door suikerrijke en bewerkte voeding zoveel mogelijk te mijden en te kiezen voor verse, gezonde voeding die past bij jou.
Met een Persoonlijk Voedingsplan wordt de hormonale balans in je lichaam door middel van gezonde voeding hersteld, zodat het resultaat van blijvende aard is

  1. Je lichaam verandert

Voel je je regelmatig vermoeid en heb je weinig energie? Of heb je last van gewichtstoename? Voel je dat je lichaam verandert?
De kans is groot dat dit komt door de voeding die je nu binnenkrijgt. Veel mensen eten voldoende, maar krijgen niet de goede voedingsstoffen binnen.
Het gebrek aan deze voedingsstoffen kan gezondheidsklachten veroorzaken. In het Metabolic Balance®-programma wordt er voor jou een Persoonlijk Voedingsplan opgesteld, met daarin die voedingsmiddelen die jouw lichaam nodig heeft. Je ontwikkelt hierdoor een gezond en gebalanceerd voedingspatroon voor de lange termijn

Leng - voor & na

AFVALLEN ALS JE 50+ BENT…

Gelukkig kun je met gezonde voeding, met extra beweging en met voor jou haalbare doelen MET SUCCES afvallen als je 50+ bent!
Met de volgende tips kun je zelf al veel doen om het gejojo en lichamelijke klachten blijvend te verbeteren:

  • Pas je eetpatroon aan 

Pas je eetpatroon aan, makkelijker gezegd dan gedaan! Eet- en dieetgewoontes die je je zelf hebt aangeleerd, laat je niet zo maar los…
Als je aan de slag gaat met een Persoonlijk Voedingsplan, word je hierin gecoacht en ondersteund door je begeleider tijdens 10 (wekelijkse) consulten, de gemiddelde tijd die je nodig hebt om een nieuwe gewoonte aan te leren (66 dagen). Met veel aandacht voor het loslaten van oude eetgewoontes en te vervangen door nieuwe gezonde gewoontes

  • Pas je portie aan

Door de overvloed waarin wij gewend zijn te leven, eten we makkelijk te vaak én te veel. Pas je portie aan, luister naar de behoefte van je lichaam. Je hoeft niet 3 maaltijden én 3 tussendoortjes te eten, dat is alleen maar extra belasting van al je organen…
Bij het samenstellen van een Persoonlijk Voedingsplan, wordt precies berekend hoeveel voeding jouw lichaam dagelijks nodig heeft. Dat is belangrijk, want eet je teveel dan kom je aan, maar eet je te weinig dan val je niet af omdat je metabolisme vertraagt…

  • Zorg dagelijks voor extra beweging

Natuurlijk hoef je niet elke dag naar de sportschool! Zorg dagelijks voor extra beweging door het te integreren: neem altijd de trap in plaats van de lift of roltrap, rijd op de fiets naar je werk, naar de supermarkt of naar de stad, wissel je zittend werk af door regelmatig te gaan staan en bijvoorbeeld lopend te bellen.
De extra training voor opbouw van extra spiermassa en conditie kun je ook thuis doen, bijvoorbeeld lekker samen naar buiten voor de buurt bootcamp!
Het belangrijkste is: zorg dagelijks voor extra beweging. Wandel, fiets, zwem, speel met je kinderen in het park…
Zoek een beweegmaatje en geniet samen van die lange wandeling!

  • Wees eerlijk en realistisch

Als je je doel bepaalt, wees dan eerlijk en realistisch naar jezelf.
‘Ik snoep nooit meer’ is niet eerlijk en niet realistisch, onmogelijk ook om vol te houden. Stel jezelf een eerlijk en realistisch doel, zodat je uiteindelijk ook echt tevreden bent met je eindresultaat.
Plan je doelen in kleine stappen, het maakt je doelen haalbaarder, waardoor je meer gemotiveerd wordt en je zelfvertrouwen toeneemt!

Met het Metabolic Balance®-programma krijg je geen dieet, maar je verandert je levensstijl. Het programma zorgt ervoor dat je een gezond en gebalanceerd voedingspatroon ontwikkelt op basis van lekkere, gezonde voeding.
Wil jij ook op een gezond gewicht komen of blijven, dit gewicht langdurig vasthouden en je een stuk fitter voelen? Meld je aan bij FiguurNatuur voor een vrijblijvend intake gesprek en ontdek wat het Persoonlijk Voedingsplan van het Metabolic Balance®-programma jou kan bieden!