Als het op eten aankomt, is het belangrijk dat je genoeg vitaminen binnen krijgt. Maar hé, omdat het oog ook wat wil, probeer je zoveel mogelijk het leuke met het goede te combineren. Ik heb de leukste, vrolijkste en lekkerste zomersnacks verzameld:

7 gezonde snacks die hartstikke zomerproof zijn

1. Watermeloen pizza

watermeloenpizza

watermeloenpizza

Snijd een watermeloen in partjes en lepel er Griekse yoghurt of kwark op. Strooi daar verschillende soorten fruit overheen en voilà: je gezonde, zomerse pizza is klaar!

2. Fruitijs 2.0

fruitijsje

fruitijsje

Koop lekker grote hoorntjes of  vul een sorbet glas met een zelfgemaakte fruitsalade van bijvoorbeeld aardbei, meloen en appel. Kijk uit met kleine fruitsoorten zoals bessen en druiven.

3. Blueberry yoghurtsticks

blauwe bessen

blauwe bessen

Omdat normale blueberries best wel een tikkie saai zijn, kun je ze aan een stokje rijgen en door een lik yoghurt heen halen. Leg ze vervolgens een paar uur in de vriezer en klaar is je gezonde ijsje!

4. Ananas chocololly’s

ananas met chocolade

ananas met chocolade

Zelfs van een ananas kun je een tof ijsje maken. Snijd een schijfje af (bij een verse ananas) en stop er een satéprikker in. Dip het schijfje in een laagje gesmolten chocolade en leg dit in de koelkast. Als de chocolade volledig gestold is kun je ‘m eten.

5. Watermeloen ijs

watermeloen op een stokje

watermeloen op een stokje

Simpeler kan bijna niet! Snijd een stuk watermeloen in een partje en duw onderin een ijsstokje.

6. Regenboog fruitbeker

vers fruit

vers fruit

Als je het lekker simpel wilt houden, is deze snack fantastisch. Koop een grote, doorzichtige beker  of een mooi glas en gooi ‘m vol met verschillende kleuren fruit. Om het helemaal af te maken kun je er een klein toefje slagroom op spuiten.

7. Bevroren banaan

banaan

banaan

Snijd een banaan doormidden en stop in het rechte stuk een houten stokje. Dip de bovenkant in gesmolten chocolade en besprenkel dit met lekkers naar keuze. Leg het geheel in de koelkast zodat de chocolade kan stollen en je gezonde ijsje is ready!